CEVAT YAĞCIOĞLU

Score Fitness & SPA sorumlusu

CEVAT YAĞCIOĞLU

CEVAT YAĞCIOĞLU

CEVAT YAĞCIOĞLU

 

Score Fitness & SPA sorumlusu  Cevat Yağcıoğlu ile gerçekleştirdiğimiz söyleşiyi sizlerle paylaşıyoruz.

 

 

Cevat Yağcıoğlu kimdir,  Score Fitness & SPA’da ki göreviniz?

14 Mart 1987 yılında Konya’da  dünyaya geldim. İlköğretim ve liseyi Konya’da tamamladım.

Daha sonra Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nu bitirdim.

2005-2012 yılları arasında İzmir’de bulundum. Bu dönemde İzmir’de geçirdiğim 7 yıl aslında hayatımın dönüm noktası olmuştur. Çünkü spordan eğitmenlik hayatına geçmem, kendimi geliştirmem, hayata bakış açısını değişmeme vesile olmuştur.

Sporla ilk tanışmam 5 yaşında jimnastikle oldu. Sonrasında yüzme, basketbol ve en son olarak da atletizm yaptım. Atletizm yaşantım üniversite seçiminde ve şuan bulunduğum konumda en büyük etkendir. Ulusal ve uluslararası müsabakalarda yer aldım. Çok büyük bir gurur olan Milli formayı giyerek ülkemizi temsil etme şansına sahip oldum. Bu yaşadıklarım hayatım boyunca unutamayacağım deneyimlerdir. Bu konuda kendimi şanslı hissediyorum.

Şuan Konya Kent Plaza’da bulunan Score Fitness&Spa’da Spor Müdürlüğü görevini yürütüyorum. Görevimde; spor geçmişimin bana çok büyük faydaları ve kolaylıkları olduğunu söylemeliyim. Spor benim için hep yaşamımın bir parçası oldu.

 

Sizce üye olacak birineden sizi seçmeli?

Bu sorunun birden fazla cevabı var aslında. Bunların en başında biz bir kulübüz yani üyelerimize birçok hizmeti aynı anda sunabiliyoruz. Ayrıca Score Fitness Türkiye genelinde 7 farklı şehirde Fitness ve Spa işletmeciliği yapan bir zincir markadır. Profesyonel ve üye memnuniyeti odaklı çalışıyoruz, Eğitmenlerimiz konularında eğitimli ve tecrübeliler. Grup dersleri programımız hiçbir yer ile kıyaslanmayacak düzeyde renkli ve çeşitlidir. Kişiye özel egzersiz programlarımız ile hızlı ve güvenli olarak sonuç almanız her zaman mümkün.

Dünyanın ilk tercihi olan son teknoloji ile donatılmış Technogym marka fitness ekipmanlarını kullanıyoruz. Hijyenik ve temizlik bizim için vazgeçilmez bir konu. Bu prensipler doğrultusunda hızla büyümeye devam eden bir aileyiz. Bu yüzden de tercih ediliyoruz.

 

Üyelerin Score Fitness & SPA’den maksimum verim alması için yapılan çalışmalardan bahseder misiniz?

Öncelikle üyenin istediği sonuca en güvenli yoldan ulaşması bizim için çok önemli. Aramıza yeni katılan bir üyemizin, öncelikle sağlık geçmişi ile alakalı detaylı bilgiler alırız. Sonrasında hedef ve beklentilerini öğreniriz. Ardından yapacağımız bazı testler ile mevcut fiziki durumu ile alakalı veriler elde ederiz ve bu doğrultuda üyenin antrenman programını oluştururuz. Bizde her üye için özel antrenman program kartları vardır. Üyeler bu antrenman kartları yardımıyla çalışmalarını yaparlar ve bizde bu kart sayesinde takiplerimizi yaparız. Bir antrenman programı bittiğinde yeni ölçümleri daha önce alınan ölçümleri kıyaslayarak yaptıklarımız ortaya çıkar.

Bu program ile birlikte, başarılı olduğumuz bir başka alan ise grup dersleridir. Her üyemize uygun bir dersimiz mutlaka vardır. Grup dersleri antrenman programlarına pozitif katkı sağlıyor. Haftalık programlamayı yaparken bu perspektif ile hareket ediyoruz.

Önemli olan üyelerimizin buradaki alışkanlıklarını, kişinin hayatına kalıcı olarak yerleştirmek. Kulübümüze gelmediği dönemde de bu alışkanlığı edinmesini sağlayabilmek.

Bu amaç doğrultusunda her ay gezi, yarışma, dalış, rafting, treeking gibi etkinliklerimiz oluyor. Bu sayede üyelerimiz hem eğleniyor hem de sosyalleşmiş oluyorlar.

 

Fitness ekibini seçerken ne gibi kriterleri göz önünde bulunduruyorsunuz?

İşimizin en temel parçası iletişim. Ben ekibimi kurarken öncelikle iletişim yeteneği yüksek, bu işi meslek edinme odağında yapan, gelişime açık ve saygılı olmasına dikkat ederim. Saygı çok önemli bir faktör benim için. Yani burada kastetmek istediğim işine ve çalışma ortamına ve arkadaşlarına olan saygı. Çünkü yaptığı işi sevmeyen, saygı duymayan bir kişinin başarılı olma şansı yok. Enerjisi yüksek insanlarla çalışmayı tercih ederim. Gözlerindeki ışığı yakaladığım an; sonuna kadar desteklerim onları.

Bizimle çalışmak için beden eğitimi mezunu ya da devam ediyor olmak şart. Ayrıca alanında seminerlere ve eğitimlere katılmış olması, yenilikleri takip etmesi, kendisini sürekli geliştiriyor olması önemli bir konu. Çünkü yaptığımız kolay gibi görünse de aslında çok zor bir iş. Çünkü üyelerimiz ilk başta sağlıklarını bizlere emanet ediyorlar…

 

Score’ de yapılan grup derslerinin diğer salonlardan farkı nedir?

En önemli fark, zincir bir spor merkezi olmamız. Dünyayı takip ediyor, eğitime önem veriyor olmamızın yarattığı farktır. Konya’da olmayan birçok grup dersi ve ekipman bizimle birlikte kullanılmaya başlandı. Bosu, Spinning, Zumba gibi dersler ilk bizimle başladı. Hedefimiz birçok konuda Konya halkına ilkleri yaşatmak, örnek teşkil etmek.

Add comment