Nazım ARSLANTALAY

SARIKULAK SİGORTA

Nazım ARSLANTALAY

Nazım ARSLANTALAY

SARIKULAK SİGORTA

 

Nazım ARSLANTALAY

 

Dergimizin bu sayısında ‘SEKTÖR’ bölümünün konuğu  genç ve başarılı Sigortacı Nazım Arslantalay.

Eğitimini aldığı işini, severek yapan isimlerden biri.  Öyle ki, kısa süredeki bilinirliliği şehir dışına bile aşmış.

Türkiye’de 2013 yılında “En genç Sigorta Acentesi” ödüllü bu isimle sizler için konuştuk…

 

Bize kendinizi tanıtır mısınız?

Konya Meram İlçesi’nde 1990 yılında doğdum. İlk ve orta öğrenimim ardından  Konya Selçuk Üniversitesi, Banka ve Sigortacılık bölümünden mezun oldum.

 

Sigorta sektörüne girişiniz nasıl oldu?

Mezuniyetimin ardından serbest olarak sigorta sektöründe kısa süreli olarak çalıştım.2010 yılında Sarıkulak Sigorta ve Aracılık Hizmetleri LTD ŞTİ adında kendi şirketimi kurdum. 2011 yılı itibariyle piyasada hizmete ve fiyatlarımıza önem göstererek müşterilerimize hizmet vermeye başladık. Mezun olduğum bölümüm verdiği katkıyla kendi işimi ve alanımı yapmak istedim. Daha öncesinden Sigortacılık gibi hiçbir düşüncem yoktu fakat sektöre girmemle birlikte işimi severek ve isteyerek yapmaya başladım.

 

Sigorta sektörü çok riskli bir sektör. Kar-zarar her an değişebiliyor. Bu durum sizin sektörde ki konumunuzu etkiliyor mu?

Acentesi olduğumuz şirketler tarafından acenteliğimiz şirketler konumunda elbette kar zarar analizi tabi ki olmakta. Yıl içinde yaptığımız poliçe üretimi karşılığında sigorta şirketine ödenen prim varsayım yapılarak ve bununla beraber acenteliğimiz tarafından kesilen poliçelerin şirkete hasar anlamında vereceği kar zarar tablosu bulunuyor. Bu durum acenteliğimizi de etkilemektedir. Oluşan müşteri portföyümüzün geneline baktığımız zaman bizim açımızdan her zaman olumlu sonuçlar ortaya çıktı.

 

Sigorta şirketleri arasındaki farklar nelerdir ?

Türkiye’de yirmiden fazla sigorta şirketi hizmet vermektedir. Bu şirketler arasındaki fiyat farklılıkları ve hizmetleri hiçbir zaman eşit değildir. Şirketler arasında her araca, her ayrı kişiye fiyatlar değişebiliyor. Her şirketin fiyat politikası birbirinden farklıdır.

 

 Sizin sigorta acentesi olarak öncelikleriniz nelerdir?

Müşteriye her zaman en uygun fiyatlarla, en güvenilir sigorta şirketleriyle çalışmasını sağlamak. Müşteri memnuniyetine ciddi anlamda  özen gösteriyoruz.

 

 İleriye dönük olarak baktığımız da şirketinizi hangi gelişmeler bekliyor, planlarınız nelerdir?

Firmamızı en iyi şekilde temsil ederek, daha iyi bir başarı sağlamak istiyoruz. Bugünkü çalışma sistemimizi kurumsallaştırarak, bir yıl içerisinde hedeflerimizi ikiye katlamak istiyoruz. Önceliğimiz memleketimiz olan Konya’da bu sektörde en üst sıralara yerleşmek ve hizmetimizi Türkiye geneline yaymak en önemli projelerimiz arasında bulunuyor.

 

 Temel ilkeniz nedir ?

Para kazanmaktan daha çok, müşteriye ihtiyacı olan doğru sigorta şirketine yönlendirerek bu       zaman zarfında müşterimizin başına gelebilecek maddi ve manevi zararlardan çözüm odaklı olarak              müşteriye hizmet vermek. Müşterinin ihtiyacı olan teminatları tespit ederek en uygun fiyatla müşterinin mağduriyetine çözüm bulmak.

Add comment