Belgin Danış

Medicana Konya Hastanesi Genel Müdürü

Medicana Konya Hastanesi Genel Müdürü Belgin Danış

Medicana Konya Hastanesi Genel Müdürü  Belgin Danış

Medicana Konya Hastanesi Genel Müdürü

Belgin Danış

 

Sağlık turizmi konusunda hızla ilerleyen Konya’da özel hastanelerin sayısı son yıllarda artmaya başladı. Bunu yakından takip eden ulusal marka hastanelerin de Konya’da peş peşe hastane açmaları kuşkusuz Konya ve bölge insanı için büyük avantaj. Yaklaşık 2 yıl önce hizmete giren Özel Medicana Konya Hastanesi’nin Genel Müdürü Belgin Danış Hanımefendi ile yıllardır uzak kaldığı Konya, kadın yöneticilik ve Medicana Hastaneleri hakkında keyifli bir söyleşi yaptık..

 

Tabii; METROPOL KONYA Dergisi’ne kapılarını açan ve sıcak bir ortamda bizleri ağırlayan Hilton Garden Inn Konya’ya da teşekkürü borç biliyoruz…

 

Sizi tanıyalım;

1963 yılında Konya’nın Çumra ilçesinde doğdum. Babam öğretmen emeklisi, ben 9 yaşındayken babamın tayini dolayısıyla İzmir’e yerleştik, üniversite dahil eğitim hayatım İzmir’de geçti. 2008 yılından sonra ise iş hayatım daha çok İstanbul’da sürüp gitti, 2013 Kasım ayından beri ise tekrar Konya’ya döndüm ve artık burada yaşıyorum.

 

Konya’yı nasıl buldunuz, sizi tatmin etti mi?

Aslen Konyalı olmama ve akrabalarımın büyük kısmının Konya’da ve Çumra’da yaşamasına rağmen Konya’ya gelirken kadın yönetici olarak kabul görür müyüm diye kaygılarım vardı. Yaklaşık 600 kişinin ve çok ciddi bir ekonominin yönetimini bir kadın olarak yapacaktım, acaba yönettiğim kesim ve Konya bunu nasıl karşılayacaktı.

Memnuniyetle gördüm ki, gerek hastane çalışanları gerekse Konya halkı bana pozitif ayrımcılık yaptı, beni kabullenmekle kalmadı, destekledi, yanımda oldu. Sevgili hemşerilerime çok teşekkür ediyorum.

 

Üst düzeyde kadın yönetici sayımız maalesef yeterli konumda değil? Düşünceleriniz nelerdir? Sayının artmasının olumlu olumsuz yönleri var mıdır?

Sizin de söylediğiniz gibi ne yazık ki üst düzey kadın yönetici sayımız çok değil.  Sanırım benim Konya’ya gelirken yaşadığım kaygınında esas sebebi de bu. Biz kadınların algıları ve düşünce tarzları biraz daha faklı, bizler ayrıntıyı ve düzeni seviyoruz, annelik iç güdümüz sebebi ile korumayı kollamayı seviyoruz.

Herhangi bir işi yönetirken ister kadın olun ister erkek, öncelik o alan ile ilgili bilgi ve deneyime sahip olmaktır.  Kadınların yüce Rabbim tarafından verilen ve doğuştan gelen analitik düşünme tarzının,  bilgi ve deyimle birleştiğinde çok olumlu sonuçlar ortaya çıkardığını zaten görüyoruz.

Tarafsız olmam elbette mümkün değil, ama ben kesinlikle kadınların yönetimde olmasının olumlu olduğunu (hem sektör açısından hem de birlikte çalıştığı insanlar açısından) düşünüyorum.

 

Bayan olarak çalışma alanında karşılaştığınız zorluklar nelerdir, karşılaştınız mı?

Son yirmi yıldır yöneticilik yapıyorum. Söyleyeceğim şeyler burada yaptığım yöneticiliğe özel şeyler değil, daha önce de söylediğim gibi Konya’da ben çok iyi karşılandım ve sahiplenildim. Ancak kadın yönetici olarak elbette sorunlarla karşılaştım. Karşılattığım en önemli sorun, ki bu İzmir’de İstanbul’da da yaşadığım bir sorundu, kadın olmam sebebi ile yaptığım işi beceremeyeceğim yaklaşımı… Bu tavrı ne yazık ki hep erkeklerden gördüm. Bu tür davranan erkeler genellikle egoları oldukça güçlü ve bir kadını muhatap kabul etmek istemeyen erkeklerdi. Sabırlı ve sakin olmak kaydı ile işinizi iyi yapmaya devam ettiğinizde bir süre sonra o erkeklerin sizi kabul ettiğini ve hatta sizi herkesten çok desteklediğine de tanık oldum.

 

Sektörel olarak Medicana’yı nereye koyuyorsunuz?

Medicana’yı çok önemli bir yerde görüyorum. Medicana, 10 hastane ile hizmet veren bir grup hastanesi. İstanbul’da, Ankara’da, Samsun’da ve Konya’da hizmet veriyor. Ulusal bir marka olması sebebi ile de başta diğer grup hastanelerini ve  hizmet verdiği illerde de bölge hastanelerini çok yakından izliyoruz. Kendimizi sektörün diğer hastaneleri ile kıyaslıyoruz. Medicana son yıllarda büyüme hızı en büyük hastaneler grubu olarak hem geçen yıl hem de bu yıl ödüle layık bulundu. Biz bunu zaten biliyorduk ancak memnuniyet verici olan bunun üçüncü şahıslar tarafından da tespit edilmesi ve ödüle layık bulunmasıydı. Medicana saygın, güvenilir ve sürekli büyüyen bir sağlık grubu.

Medicana’yı ulusal ve uluslararası olarak sektörün en önemli aktörlerinden biri olarak görüyorum. Gelişerek ilerlediğini izlemekten de gurur duyuyorum.

 

Hastaların sizi tercih etmeleri için ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?

Öncelikle çok iyi bir hekim kadrosu ile çalışıyoruz. Konya’nın tanıdığı ve güvendiği çok değerli öğretim üyeleri ve doktorlarla birlikte ilerliyoruz.

Teknoloji, tıbbi hizmetin kalitesinde oldukça önemli bir rol oynuyor, biz bunun  farkında olarak hastanemizde  son teknoloji ve deneyimli personel kadrosu  ile hizmet veriyoruz.

Hastalarımızı misafirlerimiz olarak değerlendiriyoruz, kendi annemize, babamıza ve çocuğumuza nasıl davranılmasını istiyorsak öyle davranılmasını sağlıyoruz. Hemşirelik, hasta ve destek hizmetleri personellerimize mesleki ve iletişim konularında sürekli olarak eğitimler düzenleyerek hastalarımızın memnuniyetini en üst seviyede tutuyoruz.

Her ay yatan ve polikliniğimize müracaat eden hastalarımızın memnuniyetlerini ve şikâyetlerini ölçüyoruz, hastanemizi sürekli kullanan hastalarımızdan oluşturduğumuz hasta konseyi ile ayda bir toplantı yaparak hastanemizi hastalarımız gözünden dinliyoruz.

Hastanecilikte hizmetin kalitesini, hekim, teknoloji ve hizmet veren grubun teknik ve iletişim becerisi belirler. Biz tüm bu kriterleri üst seviyede karşılıyoruz.

Hastalarımız kendilerini evlerinde gibi hissetmek istiyorlarsa, konusunda uzman hekimler tarafından tedavi edilmek, teknolojinin avantajlarından yararlanmak istiyorlarsa bize gelebilirler.

 

Medicana, Konya’da yapmak istediklerine ulaştı mı, hedefleri nelerdir?

Medicana Konya’da yapmak istediklerine ulaştı. Elbette ileri dönem hedeflerimiz var, sizin de bildiğiniz gibi gelişme ve ilerleme sonsuzdur.

Medicana Konya hastanesi 39 yoğun bakım, 29 yenidoğan yoğun bakım, koroner yoğun bakım, kalp cerrahisi, yoğun bakım ve servis yatakları ile toplamda 201 yatak ile hizmet veren bir hastane.  İki ay önce kanser hastalarımız için medikal onkoloji bölümümüzü açtık. Dolayısı ile Medicana Hastanesi bugün itibari ile organ nakli, kemik iliği, radyasyon onkoloji bölümleri dışında tüm bölümlerde hizmet veren tam teşekküllü bir hastane. Son dönemlerde Necmettin Erbakan ve Selçuk Tıp Fakülteleri’nden hastanemize part time tanımladığımız profesör ve doçent hocalarımızla güçlü olan kadromuzu daha da güçlendirdik.

Medicana Konya Hastanesi yapmak istediklerine ulaştı, önümüzdeki yıllarda ise radyasyon onkoloji ve organ nakli hedeflerimiz var bu konularda çalışmalarımız sürüyor.

Her şey Konya için, hemşerilerimizin ihtiyaç duyduğu tüm branşları bulunduran bir hastane olarak devam edeceğiz.

 

 Sizin söylemek istedikleriniz nelerdir?

Öncelikle Medicana Hastanesi ve şahsıma sahip çıktıkları ve hastaneme hak ettiği değeri verdikleri için Konya halkına teşekkür ediyorum. Medicana markası baba ocağımda olduğu için çok mutluyum.

Daha güzel bir dünya ve daha güzel yarınlar için kadınlarımızın desteklenmesi, eğitimlerine önem verilmesi ve yönetim kademelerinde kadınların daha çok yer almasını gerektiğine inanıyorum.

Daha güzel yarınlar dileğimle herkesi saygı ile selamlıyorum.

 

Add comment