Mehmethan ÇOPUR

Kahvehan Premium

Mehmethan ÇOPUR

Mehmethan ÇOPUR

Mehmethan ÇOPUR

 

Konya’da ‘Cafe’ kültürüne farklı bir soluk getiren ve genç yaşlarda başladığı iş hayatında her zaman önemli görevler üstlenen Mehmethan Çopur, bu sayımızda başarının sırrı köşemizin konuğu oldu.

 

Sizi tanıyabilir miyiz?

1975 Konya doğumluyum. İlk-Orta ve Lise eğitimimi Konya’da tamamladım. Üniversite yıllarım yine Konya’da geçti ve Selçuk Üniversitesi Makine Bölümü’nden mezun oldum. Ben hayatım boyunca hem öğrenci hem de çalışan oldum. Uzun yıllar reklam sektöründe ve matbaada çalıştım.Kombassan Holding’te Reklam ve Tanıtım Uzmanı olarak görev yaptım. Ve Kombassan Holding’te Turizm sektörüne adım attım. Tabii ki birikimlerimi  ve tecrübelerimi en iyi şekilde icra edeceğimi düşündüğüm Turizm sektöründe hızla yoluma devam ettim.

Bir yıl Bera Oteli’nde müdür yardımcısı olarak görev yaptım.

Daha sonra Bera Otellleri’nin Genel Müdürlüğü pozisyonunda 8 yıl çalıştım.

Paşapark Hotel’in inşaatı ve işletmeciliğini yaptım.

Adenya Hotel’in kısmi inşaat çalışması ve işletmeciliği görevlerinde bulundum.

Daha sonra BY ÇOPUR  adı altında açmaya başladığım şirketlerle kendi kurumsal yapımı oluşturdum.

Son iki yıldır Ankara’da kendime ait bir otel açtım ve işletmeye devam ediyorum.

Aynı zamanda son 1 yıldır da  Konya’ya yepyeni bir soluk getirdiğine inandığım Kahvehan Premium ile yiyecek-içecek sektöründe varlığımı sürdürüyorum.

 

Sizce başarı nedir?

Başarı, bir iş için gerekli olan enerjiyi amaca uygun şekilde, en ekonomik ve en etkin olarak kullanabilme  becerisidir. Bana göre başarıda önemli olan, gerekli enerji kullanımının doğru organize ve planlı olmak etkin rol oynar.

 

 

Bulunduğunuz konumdan memnun musunuz?

Benim başarı ve kalite çıtam hep yüksek oldu bugüne kadar. Şu anda Turizm ve Yiyecek-İçecek sektöründe birçok kişinin hayal ettiği veya olmak istediği yerde olabilirim. Fakat sürekli daha iyiyi, daha kaliteliyi ve daha farklı olanı arıyorum. Kısacası bu hayatta hep kendimle yarış halindeyim. Dolayısıyla başarımın bir sebebinin de bulunduğum yerden daha iyi konumda olma çabam olduğunu düşünüyorum.

 

Hayatınızda size başarı getiren 7 prensibiniz nelerdir?

 

 – Zamanı doğru kullanmak,

 – Sevdiğim ve bildiğim işi yapmak ve aynı zamanda cesaretli olmak.

 – Sabırlı olmak ve stres kontrolünü iyi sağlamak,

 – Planlı çalışmak,

 – İyi bir organizatör olmak ve doğru öngörülerle hareket etmek,

 – İş takibi ve ekibim ile olan iletişimi doğru sağlamak,

 – Araştırmacı olmak ve yenilikleri takip etmek,

 – İyi bir lider olmak.

 

Hayalleriniz ve hedefleriniz?

Başarılı olmamın bir diğer sebebi de ulaşamayacağım veya başarılı olamayacağım işin hayalini asla kurmam. Ama hem Turizm, hem de yiyecek- içecek sektöründe kafamda kuracağım işin resmini çizerek yola çıkarım. Baktım tablo güzel; o zaman emin adımlarla ve hızla hedefime odaklanırım.

Sektörümde hep farklı olmayı ve lider olmayı amaçlayarak yola çıktım ve bununla başarıyı elde ettim. Şu anki temel hedefim; Ankara’daki işlettiğim Ostimpark Business Hotel ile birlikte yeni otel projeleri ve danışmanlıklarla yoluma devam etmek. Aynı zamanda Konya’da Marka olan yeni bir soluk getirdiğine inandığım Kahvehan Premium’un yeni şubelerini kurmak ve franchising sistemi ile diğer il ve ilçelerde yeni oluşumlara öncü olmak.

 

Add comment