Hatice Küçükhemek

Selva Gıda Pazarlama Müdürü

Selva Gıda Pazarlama Müdürü Hatice Küçükhemek

Selva Gıda Pazarlama Müdürü  Hatice Küçükhemek

Selva Gıda Pazarlama Müdürü

Hatice Küçükhemek

 

Bu sayımızda İletişim köşemizin konuğu Selva Gıda Pazarlama Müdürü Hatice Küçükhemek. İletişim Sektörüne 20 yılını vermiş Hatice Hanım, sektörü değerlendirmenin yanı sıra genç iletişimcilerin kulağına küpe olacak tavsiyelerde bulundu.

 

 

Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

Aklın da dorukta olduğu yaştayım, 39… Çorumluyum. Babamın mühendis olmamı istemesi üzerine Teknik Lise Makine Bölümünü okudum. Hani kadınlar yapamaz derler ya öyle olmadı ama ben Teknik elemanlıktan sonra mühendisliği hiç istemedim. 94 yılında üniversite okumak için Konya’ya geldim.  Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunuyum. Reklamcılık ve Tanıtım alanında yüksek lisans yaptım. Perakende de CRM konulu tez hazırladım. Çeşitli reklam ajanslarında çalıştım. Ardından Adese’de işe başladım. Kurumsal İletişim, Market aktiviteleri derken tam 14 yıl çalıştım. 1.5 yıldır da Selva Gıda Kurumsal Pazarlama Müdürlüğü yapmaktayım.

Evli, Zeynep ve Melike adında 2 kız çocuğu annesiyim.

 

 

Sizce önemli görevler üstlenmenin avantaj ve dezavantajları neler?

Her görev önemlidir… Yaptığınız işi sevmekten ve onu önemsemenizden geçiyor her şey. Sorumluluklar arttıkça deneyiminizin ve bilginizin de aynı oranda artması gerekiyor. Herkesten farklı bakmak gerekiyor. Hani derler ya aynı şarkıyı 2 farklı sanatçı okur siz birisini daha çok beğenir ve seversiniz… Yorum farkı. Yorumu farklılaştırabilmek zor… Dezavantajına gelince; görev ve sorumluluklar arttıkça kendinize ayırdığınız vakit azalıyor. En zor tarafı bu.

 

Sektör hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyiz?

Herkesin bir fikrinin olduğu bir sektör. Bu alanda çalışmamış, para kazanmamış, ter dökmemiş herkesin sektörün yaptıklarını eleştirecek fikirleri var… Güzel ve çirkini herkes ayırır. Ancak neden güzel değil ya da neden çirkin sadece işin erbabı anlar detayları. Ama bizim sektörde öyle mi… Bu yanıyla zor, yorucu ve tatmin etmiyor

 

‘’Bir ürünü reklamla en fazla bir kere satın aldırabiliyorsunuz. Kişi aldığı şeyi beğenirse almaya devam ediyor’’

 

İletişim sektörü hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

İletişim eğer yetenekleriniz de bu alanda ise sizin için harika bir çalışma alanı olabilir. Ve enerjiniz hep pozitif olmalı. Sürekli gelişim isteyen bir alan. Ürün iyi ise işiniz kolay demektir. Bir ürünü reklamla en fazla bir kere satın aldırabiliyorsunuz. Kişi aldığı şeyi beğenirse almaya devam ediyor. Reklamcıların elinde sürekli sattıracak sihirli bir değnek yok. Tanıtımı yapılan ürünün de değerli olması lazım. O nedenle çalıştığım yerleri seçerken ürünün değerli olmasını hep önemsedim.

 

‘’İletişim bir markanın tüketici gözünde yaşam belirtisidir’’

 

Sizce iletişimin bir marka için önemi nedir?

Hiç iletişim kurmayan bir insanın toplumdaki duruşu neyse bir markanınki de aynıdır. Markalar yerinde zamanında ve sürekli iletişim yapmak zorundadır. İletişim bir markanın tüketici gözünde yaşam belirtisidir. Markayı sadece üretim alanında, satış alanında değil iletişim alanında da uzman ellere teslim etmek ve imkânlar çerçevesinde iletişim yapmak gerekir.

 

2015 yılındaki hedefleriniz neler?

Hayatta istediğim her şeyi gerçekleştirdim aslında. Ama daha da neler yapılabilir dersek: Sadece hedefler demeyelim hayaller de diyelim. Kişisel hedefim, hayalim kendimi daha da geliştirmek. Daha fazla sosyal sorumluluklar üstlenmek istiyorum. Bugüne kadar öğrendiklerimle şehrimizin markalarını daha da büyütme yolunda çaba sarf etmek istiyorum.

 

Hobileriniz hakkında bize bilgi verir misiniz?

Yürüyüş yapmak, film izlemek, ev işi yapmak.

 

Yeni mezunlara önerileriniz neler?

 İşleri daha zor… Aynı anda elinde cep telefonu, önünde tableti, karşısında televizyonu olan bir hedef kitleye erişmek için işler yapmak zorundalar. Müşteri ile iç içe olsunlar. Sürekli gözlem yapsınlar. Bilgiye ulaşmak artık çok kolay.  Önerim var güçleriyle hayata dair her şeyi okumaları, izlemeleri, dinlemeleri, takip etmeleri. Reklam ya da reklam dışı her şey.

Yeni nesilden çok ümitliyim…

Ve mesleklerinden haz almaları çok önemli. Milyonları etkilemeden de haz almalılar. Severek yapılan yemek ne kadar lezzetli oluyorsa severek yapılan reklamcılık da o kadar başarılı oluyor. Tabi Allah herkese sevdiği bir işyerinde sevdiği insanlarla sevdiği işi yapmayı nasip etsin…

 

Add comment