Köfteci İbrahim

Lezzet durağı

Lezzet durağı: Köfteci İbrahim

Lezzet durağı:  Köfteci İbrahim

Lezzet durağı:

Köfteci İbrahim

 

Büsan’da yemek molası verip de Köfteci İbrahim Usta’yı bilmeyen yoktur herhalde… Bu sayımızda Köfteci İbrahim Usta, oğulları Veli Bey ve Ahmet Bey ile güzel bir röportaj gerçekleştirdik. Zorluklarla dolu bir hayat mücadelesi sonucunda ortaya çıkan bir lezzetin detaylarını gelin hep beraber öğrenelim.

 

İbrahim Usta bu lezzetin hikâyesini sizden dinleyebilir miyiz?

1958 yılında Konya’nın Yarma Köyünden geldik.  Zor şartlardı evimiz olmadığı için dayımlar sağ olsun bize evinin kapılarını açtı. Ben Orta Okul üçüncü sınıftayken babam felç geçirdiği için okulu bırakmak zorunda kaldım bundan sonra 18 yaşıma kadar birçok iş kolunda çalıştım. Lokantacılık sektörüne adım attım ve Köy Hizmetlerinde aşçı olarak çalışmaya başladım. Buradan edindiğim tecrübe ile ilk dükkânımı askerden geldikten sonra bir gün kahve de ne yapabileceğimi düşünürken kahvenin karşısında kiralık lokanta yazısı dikkatimi çekti. O zaman 10 bin lira olan dükkân kirasını dükkân sahibine ‘’harmanda ekinim var’’ diyerek kiraladım.  Hizmet lokantasının ilk yeriydi…  Ne acı ki kirayı ödeyecek harmanım da yok tu aslında ama açılıştan itibaren işlerinde yolunda gitmesi ile beraber 13 gün içinde kiranın tamamını dükkân sahibine vermeyi başarmıştım. 1970 yılında Hizmet Lokantası olarak Mevlana civarı daha sonra 1974 yılında Şerafettin Camii yakınlarına taşındık, 18 yıl burada Hizmet Şiş Kebap olarak hizmet verdik. Burası da istimlâk olduktan sonra sırayla Faruk Sükan ve Kunduracılar bölgelerinde hizmet vermeye devam ettik.

En son çocuklarımın da isteği ile 2011 yılında Büsan sanayisinde Köfteci İbrahim Usta adı altında dükkânımızı açmaya karar verdik.

Çocuklarımı yetiştirdikten sonra kendimi emekliliğe ayırdım onlar da hala Büsan’da Köfteci İbrahim olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Çocuklarıma nasihatim kaliteden ödün vermeyin, işinizin kölesi olun…

 

Veli Erim ve Ahmet Erim:

Veli Erim: Babamızın adını yaşatmak amacıyla dükkânımızın adını Köfteci İbrahim Usta olarak değiştirdik. Büsan’da dükkân açmak kardeşim Ahmet’in fikriydi nitekim 5.yılımızın içindeyiz.

Kardeşimle beraber iş paylaşımımız var o sahada ben ise mutfak kısmında görev alıyorum.

 

Köfteci İbrahim’in tercih edilmensin nedeni sizce nedir?

Babamız bize hizmet sektöründe temizlik, damak tadı ve kaliteden ödün vermememizi söylerdi biz de bunlara dikkat etmeye çalışıyoruz.

 

En çok tercih edilen yemeğiniz?

Yaptığımız her şey müşterilerimiz tarafından talep görmekte(köfte, küşleme, kuşbası, kuru fasulyemiz)

 

Küşleme nedir?

Küşleme; kuzunun kaburgasının altında bulunan bir ettir. Çok az bulunan bir et olduğu için sadece haftanın iki günü (pazartesi ve cumartesi) servis edilmektedir. Yoğun talep olduğu için, müşterilerimiz genellikle birkaç gün öncesinden siparişlerini vermektedirler.

 

Hedeflerinizden bahseder misiniz? 

Müşterilerimizin talebi doğrultusunda mangallık köfte ve et satışı istenmektedir bu sebeple ileriki yıllarda Köfteci İbrahim Usta olarak kendi markamızı yaratıp bu şekilde marketlerde kendi köftelerimizi satışa sunmak düşüncesindeyiz.

Bununla beraber Konya merkeze 2. bir şube açma fikrimiz var.

 

Köfteci İbrahim denilince köfteden hariç akla ilk ne geliyor sizce?

Kuru fasulye ve zerdemiz, ikramlarımız diyebilirim.

 

Köftenizin yanında kuru fasulyenizde çok meşhur gerçekten ama siz kesinlikle ikinci tabak fasulyeyi parası karşılığında da olsa müşteriye vermiyorsunuz neden?

Evet, vermiyoruz parayla da satmıyoruz bunlarda bizim müşterilerimize ikramımız. Bu konuda tepki alsak da kaliteden ödün vermemek için tadında bırakıyoruz.

Add comment