Mustafa Hakan Özer

Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı

Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer

Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer

 Mustafa Hakan Özer

Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı

 

Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer bu sayımızda dergimizin konuğu oldu. Kendisinden ilçe teşkilatı hakkında bilgi ve yaklaşan genel seçimler hakkında görüş aldık.

 

MUSTAFA HAKAN BEY, SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ?

29 Haziran 1973 tarihinde Konya’da dünyaya geldim.  Aslen Beyşehir, Doğanbeyli’yim.  Mahmut Şevket Paşa’da başladığım ilköğrenimimi, Hazım Uluşahin ilkokulunda tamamladım. Konya İmam Hatip Lisesi’nin orta bölümünü bitirdikten sonra, Konya Gazi Lisesi’nden mezun oldum. Lisans eğitimimi 1996 yılında S.Ü. Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümünde tamamladım. Sonrasında vatani görevimi İzmir ve Tekirdağ’da yedek subay olarak yerine getirdim. Askerlik dönüşü aile şirketimiz olan Doğan Oksijen Gaz ve Demir Ürn. San. Ve Tic. Ltd. Şti. deki görevime başladım. Halen firmamızda Genel Müdür olarak devam ediyorum. Evliyim. Bir kız bir de erkek çocuğum var. Sporun her dalı ve Siyaset, başlıca ilgi alanlarım. Konyaspor ve Fenerbahçe’yi yakından takip ederim.

Toplumsal meseleler, küçük yaşlardan itibaren hayat gündemimin bir parçası olmuştur. Şuan siyaset yapıyor olmamın temelinde de bu vardır.

2010 yılı Haziran ayında Mustafa Ak’ın Başkan olduğu Ak Parti Selçuklu Yönetiminde Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak ilk siyasi deneyimimi yaşadım. 2012 yılında yapılan kongreyle Teşkilatlanmadan sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı oldum. 7 Aralık 2014 tarihindeki kongremizden bu yana da, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı olarak görevime devam etmekteyim.

 

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI OLARAK FAALİYETLERİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

Siyasi Partilerin en aktif birimleri belki de ilçe teşkilatlarıdır. Ana Kademe, Kadın ve Gençlik Kolları, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Yönetimleri, Sandık Yönetimlerinden oluşan kalabalık bir kadrosu vardır. Tüm bu kademelerin oluşmasını sağlamak, toplantılarını organize etmek, eğitimlerini gerçekleştirmek ve yönetmek İlçe Başkanı’nın görev ve sorumluluğundadır.

Ayrıca vatandaşlarımızla sürekli iletişim halinde olmak,  sivil toplum örgütleri, meslek ve oda yönetimleri, basın ve benzeri ilçemizdeki her kesimle irtibat kurmak; partimizin genel, güncel program ve politikalarının doğru anlaşılmasını sağlamak, ilçedeki seçim çalışmalarını yürütmek temel görevlerimizdendir.

İletişim karşılıklı olan bir etkileşimdir. Yani vatandaşlarımızın sorunlarını,  istek ve taleplerini, hassasiyetlerini tespit edip, ilgili yerlere ulaştırmak, mümkünse çözüm üretmekte teşkilatçılığın gereğidir. Yani genel merkezle vatandaşlarımız arasında bir köprü görevi yaptığımız söylenebilir.

İlçemizdeki sosyal programlara, açılış, kongre,  konferans gibi etkinliklere katılmak, gerektiğinde tertip etmek ve partimizi temsil etmekte ilçe başkanının görevlerindendir.

Bende ekibimle birlikte tüm bu görev ve sorumlulukları Selçuklu gibi büyük bir ilçede yerine getirebilme çabası içerisindeyim.

 

SELÇUKLU İLÇESİ NUFUS OLARAK ÜLKEMİZDE BİRÇOK ŞEHRİN NUFUSUNDAN FAZLA. BU DURUMUN ÇALIŞMALARINIZA ARTI VE EKSİLERİ NELERDİR?

Selçuklu 585 000 nüfusu ile 46 ilden daha büyük bir ilçe. Konya merkezinin yarısını,  tüm ilin dörtte birini oluşturuyor. Bununla birlikte şehrin en fazla büyüyen ilçesi olmaya da devam ediyor. Bir Yazır mahallemiz, Bosna Hersek mahallemiz orta ölçekli ilçe ebatında.

Ciddi bir üniversite öğrencisi nüfusuna sahibiz. Ayrıca bazı mahallelerimizdeki kentsel dönüşüm çalışmaları ve yeni yerleşimin gerçekleştiği bölgelerimizin fazlalığı, insanların birbirini tanıyıp iletişim halinde olduğu, eski mahalle yapısının oluşmasını mümkün kılmamakta.

İnsanlar bırakın bir sokak öteyi yan sitedeki komşularını, şehir hayatının yoğunluğu sebebiyle tanımamakta. Bu durum biz teşkilat mensuplarını Selçuklu da zorlayan en önemli sorundur. Bunu aşabilmenin yolu da basın ve sosyal medya gibi toplu iletişim araçlarını, teşkilat çalışmalarında daha etkin kullanabilmekle mümkün olacaktır. Bu yolla daha geniş kitlelere daha hızlı ulaşabilmenin mümkün olacağını düşünüyoruz.

Büyükşehir Belediyemizin Selçuklu da ki yatırımları ve Selçuklu Belediyemizin son derece başarılı hizmetlerinin yanına, Ak Parti iktidarının 12 yıllık her alandaki kazanımları ilave edildiğinde,  biz teşkilat mensuplarının sahadaki işi kolaylaşıyor. Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’ın teşkilat faaliyetlerindeki hassasiyetine ve samimiyetine ayrı bir parantez açmak istiyorum. Tüm bunlar genç, uyumlu ve samimi bir kadroyla desteklendiğinde Ak Parti Selçuklu İlçe Teşkilatının en büyük artısı ortaya çıkıyor.

 

 İLÇE YÖNETİM KURULUNUZU BELİRLERKEN DİKKAT ETTİĞİNİZ HUSUSLAR NELERDİR?

Teşkilatçılıkta başarılı olabilmek için uyumlu bir ekip çalışması yapmak gerektiğini düşünüyorum. Biz Yönetim kurulumuzu belirlerken farklı yöre ve meslek gruplarının teslim edildiği, dinamik, samimi, liyakatli arkadaşlardan oluşan, teşkilat dokumuzu bozmadan uyumlu bir ekip çalışması yapabilecek kadro oluşturmaya çalıştık. Bunu da büyük ölçüde başardığımızı düşünüyorum.

 

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI OLARAK KONYA’NIN GELECEĞİNİ NASIL GÖRÜYORSUNUZ?

Konya’nın son yıllardaki gelişimini ve sahip olduğu potansiyeli göz önüne aldığımızda, bizleri güzel günlerin beklediğini söyleyebilirim. Ekonomik ve sosyal içerikli verilerimizin birçoğunun Türkiye ortalamasının üzerinde olumlu olduğu ve bu ivmenin de devam ettiği görülüyor.  Konya’nın geleceğini,  Türkiye’nin geleceğinden ayrı değerlendirmek çok doğru olmaz.2023 ve 2071 hedeflerine adım adım yaklaşan Türkiye’nin lokomotifi Ak Partiye büyük şehirler içerisinde en büyük desteği veren Konya’nın;  bugün birde Başbakanımız ve Genel Başkanımız olan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu gibi bir değeri var. Bu durumun,  Konya’nın motivasyonu için çok önemli ve değerlendirilmesi gereken bir fırsat olduğu ortadadır. Tabi şehrin bu tarihi fırsatı değerlendirip siyasetten, basından, sivil toplum örgütlerinden,  meslek ve odalara kadar her unsuruyla birlik, beraberlik ve uyum içerisinde, üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerekiyor.

 AK PARTİ’NİN KONYA’DA İDDAALI OLDUĞUNU BİLİYORUZ. SİZCE GENEL SEÇİMLERDE NASIL BİR TABLO ORTAYA ÇIKAR?

Konya,  Ak Parti ye kurulduğundan buyana hep en fazla desteği veren iller arasında yer aldı. Bu Genel seçimler sonrasında Konya’da Başbakan’ımız Ahmet Davutoğlu faktörünü de dikkate alırsak, şu ankinden daha fazla milletvekiline sahip olacağımızı söyleyebilirim.

 

 PARTİ HİZMETİNDE BULUNMAK İÇİN VATANDAŞLARIMIZIN HANGİ ÖZELLİKLERİ TAŞIMASI GEREKİYOR?

Ak Parti demek Millet demektir! Kendisine veya belli bir gruba değil millete hizmet etmek isteyen herkesi bizimle beraber çalışmaya davet ediyoruz.

 

 SİYASİ OLARAK HEDEFLERİNİZ VAR MI, BİZİMLE PAYLAŞIR MISINIZ?

Kişisel hedefler üzerine kurgulanmış bir siyasi anlayışı hiçbir zaman tasvip etmedim,  doğru da olmadığını düşünüyorum. Öncede ifade ettiğim gibi siyasette ana gaye millete hizmet olmalı. Şu ana kadar kendimle ilgili bir sonrasını hiç düşünmedim. Güzel olanın parçası olmak ve mevcut görevimi en iyi şekliyle yapabilmek tek hedefim.

 

SON OLARAK GENEL SEÇİMLERE AZ BİR ZAMAN KALDI, VATANDAŞLARIMIZ SANDIĞA GİDECEK. BU KONUDA NE DERSİNİZ?

Başörtülü insanların ikinci sınıf muamelesi gördüğü, namaz kılan insanların bu ülke için en büyük tehdit olarak görüldüğü, bir milyar dolar kredi alabilmek için,  devletin kapı kapı gezdiği, insanların yarınlara dair umutlarının tükendiği bir dönemden, 12 sene içerisinde bu günlere geldik. Dünya’da ekonomi alanında en gelişmiş 10 ülkeden biri haline gelmek,  temel hak ve özgürlüklerimizi gelişmiş ülkelerin seviyesine getirmek,  bölgemizde ve dünyada belirleyici bir güç olabilmek gibi hedefleri olan bir ülkeyiz şuanda. Geçmişin o zorlu günlerine tekrar geri dönmemek, istikrarımızı devam ettirip 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmek için,  öncelikle mevcut darbe anayasasından kurtulabileceğimiz bir meclis aritmetiğine ulaşmamız gerekiyor.

Ben,  Başbakanımızın şehri Konya’nın, bundan önce olduğu gibi bu tarihi genel seçimlerde de Ak Partiye göstereceği teveccühle,  anayasayı değiştirecek çoğunluğun oluşmasına ve bu ülkenin ilerleyişine,  gereken katkıyı layıkıyla yapacağına olan inancımın tam olduğunu ifade etmek istiyorum.

Add comment