Salim Özdemir

Ro-Ro Tanıtım Şirketi Sahibi

Ro-Ro Tanıtım Salim Özdemir

Ro-Ro Tanıtım Salim Özdemir

Salim Özdemir

 

Konya reklam sektörünün tanınmış isimlerinden Ro-Ro Tanıtım şirket sahibi Salim Özdemir ile reklam sektörü ve açık hava reklamcılığı üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik.

 

Salim Özdemir Kimdir?

1977 doğumluyum, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü’nü tamamladım.

Halen, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık ABD- Pazarlama İletişimi ve Marka Yönetimi Bilim Dalı’nda T. Yüksek Lisans öğrenimi görüyorum.

2002 yılında vatani görevimi yerine getirdikten sonra çeşitli zaman aralıklarında aktif siyasetin ve sivil toplumun içinde vazifeler aldım.

2003-2005 yılları arası özel sektörde, 2005-2008 arası Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Hesap İşleri Daire Başkanlığı Stratejik Planlama birimlerinde kamu hizmetinde bulundum. Bu tarihten sonra kendimi “Müzmin Girişimci” olarak da tanımladığım hayat felsefesine uygun olarak iş dünyasına adım attım ve başarılı şekilde çeşitli sektörlerde şirketlerin kurucu ortaklığı ve yöneticiliğini yaptım. Halen reklam sektöründe faaliyet göstermekteyim, çağın işi olan internet sektörüne özel ilgi duymakta ve yatırımlar yapmaktayım.

En son olarak bir sivil insiyatif girişimi, siyasal bilinçlendirme kampanyası “Bir Oyum Var”ı projelendiren ve uygulamaya koyan kişiyim, milyonlarca vatandaşa bu kampanyanın ulaşması sağlanmıştır.

Evli ve 2 çocuk babasıyım.

 

Salim Bey, Ro-Ro Tanıtım’ın kuruluşu ve bugünlere gelişi hakkında neler söylersiniz?

Ro-Ro Tanıtım ailesi, reklam sektörünün farklı alanlarında yıllarca faaliyet gösteren bireylerin, 2009’da bir araya gelmesiyle oluştu.

Ro-Ro, outdoor olarak da anılan Açıkhava reklamcılığı alanında, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve işletme haklarını Wall Şehir Dizaynı’nın elinde bulundurduğu ışıklandırılmış ve dijital reklam alanlarının kiralanmasında, Wall’in Bölge Temsilcisi olarak faaliyet gösteriyor.

Zaten Wall ile Konya ve çevre illerdeki reklamverenler arasındaki bağlantıyı sağladığı için şirketimize “Ro-Ro” ismini uygun gördük.

Sosyal hayatın da temel bileşenlerinden olan şehir mobilyaları reklam mecralarında, yüksek hizmet ve ürün kalitesiyle özdeşleşen global güç Wall ile yerel reklamverenlerimiz arasında köprü olmanın haklı gururunu yaşıyor ve omuzlarımızdaki büyük sorumluluğun bilinciyle sektöre hizmet sunuyoruz.

Wall AG, Konya’da Billboard, Clp (Durak-Raket), Megalight, Megaboard, Led Ekranlar da reklam teşhiri ve Akıllı Bisiklet Sistemi hizmeti vermektedir.

Tek Yetkili Satış Temsilcisi olduğumuz Wall, 2009 yılından bu yana dünyanın lider Açıkhava reklam şirketi JCDecaux Grubu’nun bir parçasıdır. Dolayısıyla sektör devi bir oluşumun yerel çözüm ortağı olduğumuzu da ayrıca belirtmeliyim.

 

‘’Ro-Ro Tanıtım olarak, Anadolu heyecanını içimizde hep canlı tutarak, işimizde profesyonelleşmek arzusundayız’’

 

Önümüzde ki süreçte hedeflerimiz neler?

Partneri olduğumuz Wall Şehir Dizaynı’nın, kaliteli ürünlerinin ve yeniliklerinin temelini oluşturan “İnsanlar için, Şehirler için” sözüyle sloganlaştırdığı hizmet felsefesini benimsiyor ve bu yolla şehre bir değer katabildiğimiz için övünüyoruz. Ro-Ro Tanıtım olarak, Anadolu heyecanını içimizde hep canlı tutarak, işimizde profesyonelleşmek arzusundayız. Wall’in Konya çevresinden başlamak üzere muhtemel diğer şehirlerdeki faaliyetlerinin genişlemesine uygun olarak, oralarda da satış temsilciliğini yapmak hedefindeyiz.

 

‘’Reklam Sektörü’nü, sektörlerin tümüyle yakın iletişim halinde olması ve gelişmeleri yakından takip etmesi hasebiyle, olası avantaj ya da dezavantajları görebilen ayrıcalıklı bir sektör olarak değerlendirebiliriz’’

 

Konya’nın Reklam Sektörüne yaklaşımı nasıl sizce?

Şehrimizin, özellikle son yıllarda yaşadığı hızlı değişim sayesinde modern bir metropol olma yolunda büyük adımlar attığına hep birlikte şahitlik ediyoruz. Konya’nın Açıkhava reklamcılığında Anadolu’nun önde gelen şehirlerinden biri olduğunu ve şehrin ulusal ve yerel reklamverenlerin katkılarıyla oluşan yüksek reklam potansiyelini vurgulamalıyım.

Firmalar arası rekabetin artmasıyla “Reklam Sektörü” çok daha ön plana çıkmıştır. Reklam Sektörü’nü, sektörlerin tümüyle yakın iletişim halinde olması ve gelişmeleri yakından takip etmesi hasebiyle, olası avantaj ya da dezavantajları görebilen ayrıcalıklı bir sektör olarak değerlendirebiliriz. Sektörümüz her geçen gün çok önemli gelişmeler kaydetmekte ve kazanımlar sağlamaktadır.

 

‘’Reklamcılar ve bağlantılı firmalar özellikle şehrimizde, yıllardır süre gelen yanlış önyargılar nedeniyle birbirlerini ticari birer tehdit gibi algılamaktadırlar’’

 

Reklam Sektöründeki STK’lar ve paydaş olma bilinci hakkında neler söylersiniz?

Diğerlerinde olduğu gibi reklam sektöründe de güçlü ve etkin STK’lara ihtiyaç duyulmaktadır. STK’lar varoluş sebeplerinin üzerlerine yüklediği ödevleri yerine getirirken, sektör içi kaynaşmaya özellikle eğilmelidir. Çünkü reklamcılar ve bağlantılı firmalar özellikle şehrimizde, yıllardır süre gelen yanlış önyargılar nedeniyle birbirlerini ticari birer tehdit gibi algılamaktadırlar. Bu olumsuz durum da tüm sektöre zarar vermektedir. Oyuncular, birbirlerini aynı takımın oyuncuları, birer paydaş olarak görmeye başlarlarsa sektör çok daha ileri gidecektir. Ayrıca mecralar özelinde de şunu mutlaka belirtmeliyim ki, her reklam mecrası bir diğerinin tamamlayıcısıdır ve birbirlerini büyütürler. Vücutta nasıl her organın bir görevi varsa, her mecranın da reklamda kendine has özelliği ve görevi vardır.

 

Aynı birim iki ayrı paradan, birinin diğerine göre daha değerli olmasını sağlayan bir mesleği icra etmenin keyfi, tüm reklamcıların ortak paydasıdır.

 

Branşlaşma dersek?

Reklamcılar, “Biz, her işi yaparız” mantığından uzaklaşarak branşlaşmalılardır. İşbölümü, ortaklaşa çalışabilme kültürü sektörü çok daha kısa zamanda büyütecek ivmeye sebep olacaktır.

 

Peki, personel ve eğitim?

Kalifiye personel sorunu her zaman gündemdeki yerini korumaktadır. Kurum içi eğitimlere de kesinlikle çok önem verilmelidir.

 

Uzmanlık sorusu: Açıkhava Reklamları…?

İnsanların günlük hayatta sıklıkla kullandıkları güzergâhlar ve gittikleri mekânlarda oluşan trafik, Açıkhava Reklamcılığını ortaya çıkarmıştır.

Dünya’da gelişmelere paralel olarak, zaman içinde yerel yönetimlerin daha fazla kontrolü ve denetimi ile belli bir düzen ve kalitede ve belirlenen sayılarda şehirlerin çeşitli yerlerine konumlandırılan mobilyalar ile günümüzün en önemli reklam mecralarından biri ortaya çıkmıştır.

 

Açıkhava Reklam Alanlarının Tercih Sebepleri

1) Açıkhava mecrası, reklamlara 7 gün 24 saat teşhir olanağı sağlar.

2) Hayatın tam ortasında, cadde ve sokaklara çıkan insanlarla, en hızlı buluşan iletişim araçları, şehir mobilyalarıdır ve birebir etki çok kısa sürede görülür.

3) Açıkhava, televizyonlar gibi zaplanmayan, gazeteler gibi reklam sayfaları çevrilmeyen, radyolar gibi frekansı değiştirilmeyen, hedef kitleye direkt ulaşılabilen bir mecradır.

4) Görsel etkinin en yüksek olduğu mecralardandır.

5) Açıkhavada yapılan reklamdaki inandırıcılık üst seviyelerdedir.

6) Çeşitli alternatifler sunan, farklı ebat ve özellikteki şehir mobilyalarını içinde barındıran bir alandır.

7) Lokasyonun belirlenebilmesi, bölgesel olarak kullanılabilmesi reklam veren için büyük avantajdır.

Add comment