Ali Naci ÇOBANOĞLU

Lokomotif Medya

Lokomotif Medya Ali Naci ÇOBANOĞLU

Lokomotif Medya Ali Naci ÇOBANOĞLU

‘Her birey bir başarı fabrikasıdır’

Ali Naci ÇOBANOĞLU

 

Lokomotif Medya’nın genç yöneticisi Ali Naci Bey’e ‘’başarının sırrını’’ sorduk..

 

Sizi tanıyabilir miyiz?

İsmim Ali Naci Çobanoğlu.1990 Konya doğumluyum. Selçuk Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü mezunuyum. Üniversite hayatına adım attığım günden bu yana aktif siyaset ve sivil toplum örgütlerinin içindeyim. Dedem eski Konya Milletvekili olduğu için ciddi bir siyaset kültürü içinde büyüdüm. Babamda Radyo Sektörünün duayeni ondan da iletişim kültürünü aldım. Mühendislik eğitimimle bunlar birleşince vizyonum ve hayatı algılayışım çok yönlü değişti. Bugün Reklam İletişim Sektörünün içinde aile şirketimiz Lokomotif Medya’nın Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktayım. Konya’nın en çok dinlenen Genç Radyo, Derya FM ve Esas Radyoyu hem dinleyicisiyle hem de reklam verenlerle buluşturmaya çalışıyorum.

 

Sizce başarı nedir?

Benim için başarı hayatın ta kendisidir. Yani başarı için resmin bütününe bakmak gerektiğini söylemek istiyorum. Şahsen kendime bunu hayat felsefesi olarak edindim. Olayları anlık değerlendirmem. Her zaman bir önceki zaman dilimine bakarak analiz yaparım. Belki bu kademeli ve planlı hareketlerimi almış olduğum mühendislik öğrenimine borçluyum. Bu yüzden ne yapmam gerektiğini, yapmış olduğum analizler sonrasında karar veririm. Neden derseniz bence başarı da başarısızlık da tesadüf değildir. Her ikisinin de öncesinde planlanmış veya planlanmadığı için başarısızlıkla sonuçlanmış durumlar vardır. Bir mühendis olarak örnek vermek gerekirse bence her birey bir başarı fabrikasıdır. Bazı üretimler sıfır hatayla çıkar bunlar direkt planlı sıfır kilometre başarılardır. Fakat bazı üretimler de hatalar vardır bunlar başarısızlıktır. Yalnız bu hata sebepleri bulunursa üretim kusursuz bir şekilde devam edecektir. Bu fabrikadan birçok ürün üretiyor belki de hepside birbirinden farklı ürünler. Bazen kusursuz bazen ise hatalı. İnsan da öyle değil mi zaten? Kimi zaman başarılı kimi zaman ise başarısız. Peki, başarısızlığın geri dönüşümü başarı mıdır derseniz? Evet. Ama bu fabrika analizlerini doğru yapmaz ise üretim fabrikasından öteye gider. Ve geri dönüşüm fabrikasına dönüşür. İşte o dengeyi planlı programlı ve yol gösterenlerimizin tecrübelerinden faydalanarak minimum hatayla devam ettirmek için çabalamalıyız. O zaman başarı oranımız yüksek bir yaşam standardına sahip oluruz.

 

Bulunduğunuz konumu değerlendirir misiniz?

İletişim sektörüne atıldığım günden beri amacım her zaman bilgiye dayalı doğru işler yapmak üzerine kuruluydu çünkü dışarıdan gördüğüm bazı yanlışlar vardı. Firmalar bazı reklam şirketleri tarafından yanlış yönlendiriliyor ve etkisiz iletişime maruz bırakılıyorlardı. Tabi bunun sonucunda firmalar yanlış kurulmuş iletişimin doğurduğu reklam ve reklam mecralarından soğuma halini alıyordu. Aslında burada suç firmada değil firmanın iletişimini yöneten ajanslarda olduğunu düşünüyorum. Bugün bizim amacımız çalıştığımız veya çalışacağımız firmalara etkili ve bilgiye dayalı işlerle firmaların marka değerine değer katmak. Bugün bünyemizde bulunan üç radyo istasyonunda da uydurma reklam değil bilgiye dayalı reklamlar yarattığımızı söyleyebilirim. Bunu Konya firmalarına anlatmak biraz zaman alacak belki ama ben yaşıma göre erken yol aldığımı düşünüyorum bu yanlışı biran önce düzeltmek için elimden ne geliyorsa yapacağım.

 

 

Hayatınızda size başarı getiren 7 prensibiniz nelerdir?

Bence hayatı hangi meslekte ve hangi koşulda olursa olsun başarıya götüren 7 prensibi şöyle sıralayabilirim.

  • Disiplinli çalışmak,
  • İş küçümsememek
  • Olumsuzluklara karşı kararlı olmak
  • Yapılacak işi profesyoneline emanet etmek
  • Dürüst olmak
  • Bilgiyi esas almak
  • Eleştirilere kulak vermek

 

Hayalleriniz ve hedefleriniz?

Hedefim zaten hayalim gerçekleştiğinde olmuş demektir. Hayalim reklamın ve iletişimin değerini anlamış ve ‘’bizim reklama ihtiyacımız yok’’ cümlesini hayatından def etmiş bir Konya’da yaşamak.

Add comment