Sektörünün öncü, yenilikçi kuruluşu Poçan Petrol ve Poçan Lojistik’in genç Genel Müdürü

Yusuf Sercan Poçan

Yusuf Sercan POÇAN

Yusuf Sercan POÇAN

‘’Öncelikli hedefimiz güven olgusunu yerleştirmek kaydı ile ticaretimizi ulusal ve uluslararası boyuta taşımaktır’’

Yusuf Sercan POÇAN

 

Sektörünün öncü, yenilikçi kuruluşu Poçan Petrol ve Poçan Lojistik’in genç Genel Müdürü Yusuf Sercan Poçan ile firmanın değerleri ve hedefleri üzerine gerçekleştirdiğimiz söyleşimizi siz okurlarımızla paylaşmak istiyoruz.

 

Yusuf Sercan Bey sizi tanıyabilir miyiz?

20 Aralık 1989 Konya doğumluyum. İlk ve Orta öğrenimimi Konya’da tamamladım. 2008 yılında kazandığım İstanbul Arel Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık bölümünden 2013 yılında mezun oldum. Şuanda Konya’da şirketimiz olan Poçan Petrol ve Poçan Lojistik’te Genel Müdür olarak işlerimi yürütmekteyim.

 

Şirketin kuruluşu ve bugünlere gelişi hakkında kısaca bilgi alabilir miyiz?

1994 yılında Poçan Petrol Tic. Ltd. Şti Süleyman Poçan tarafından Konya’nın Altınekin ilçesinde Opet Petrolcülük A.Ş. çatısı altında İstasyon İşletmeciliği olarak kurulmuştur. 2010 yılında bünyemize kattığımız akaryakıt nakliye araçları ile lojistik alanına da adım attık. 2013 yılında ise Konya Merkez Ereğli Caddesinde OMV Petrol Ofisi akaryakıt ve lpg istasyonunu da işletmeye başlayarak hizmet alanımızı genişlettik. Halen Poçan Petrol olarak Opet ve OMV Petrol Ofisi olarak akaryakıt ve lpg istasyonculuğunu sürdürmekteyiz. Ayrıca Poçan Lojistik olarak geniş araç filomuz ile sektörde hizmetlerimize devam etmekteyiz.

 

‘’Poçan Lojistik olarak bizi diğer firmalardan farklı kılan;  öncelikle hizmet kalitemiz, profesyonel saha ekibi ve modern araç filomuzdur’’

Sizi piyasadaki lojistik firmalarından farklı kılan nedir?

Poçan Lojistik olarak bizi diğer firmalardan farklı kılan;  öncelikle hizmet kalitemiz, profesyonel saha ekibi ve modern araç filomuzdur.

Araçlarımızın tümü ADR donanımlı olup araç takip sistemine sahiptir.

Tüm araçlarımız 2014 TSE yönetmeliğine uygun olup an ve an tarafımızca takip edilmekte ve bu şekilde müşterilerimize anlık bilgi verilmekte ve planlanan zamanda kesintisiz hizmet verebilmekteyiz.

Ayrıca tüm bu standartlara sahip olmakla beraber Sektörde rekabete ayak uydurabilmekte ve müşterilerimize maksimum hizmeti minimum maliyetle sağlamaktayız.

 

ADR NEDİR? ADR hakkında bilgi alabilirmiyiz?

 ADR(European Agreement concerning the International Carriage of Dangerous Goods by Road): Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması. Tehlikeli maddelerin, insan sağlığına ve çevreye zarar vermeden, güvenli ve düzenli şekilde kamuya açık karayolu ile taşınmasını sağlayan bir yönergedir. Bu yönerge, taşıma faaliyetinde yer alan gönderenlerin, alıcıların, dolduranların, yükleyenlerin, boşaltanların, ambalajlayanların, taşımacıların ve tehlikeli madde taşıyan her türlü aracın operatör ve sürücülerinin sorumluluk, yükümlülük ve çalışma koşullarını belirler. Bu yönetmelik kapsamında alınan belgelere ve sertifikalara ADR belgesi denir.

 

Akaryakıt tedarik ve dağıtım sektörünün durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu konuda neler söylemek istersiniz?

Sektör ADR yönetmeliği sayesinde kendini daha bilgili ve SEÇ-G (Sağlık emniyet çevre güvenlik) kurallarına uygun şekilde ilerlemeye başladı.

Kanunlar ve yönetmelikler gereği bu sektörde işini profesyonel yapamayan firmalar gün geçtikçe sektöre veda etmek durumda kalıyorlar. Bu durumda bizim sektördeki kalitemizi ve farkımızı ortaya koymaktadır.

 

‘’Araçlarımızın tamamı yüksek teminatlarla sigortalı olup müşterilerimizin ürünleri dolum terminallerinden istedikleri ikmal noktasına kadar sigorta güvencesi altındadır’’

 

Poçan Lojistik çalıştığı firmalara ne gibi hizmetler sunmakta?

Poçan lojistik çalıştığı firmalara hizmetten önce güven sunmaktadır.

Sürekli yenilenen araç filosunda teknolojinin ileri düzeydeki yeniliklerini kullanmaktadır.

Araç takip sistemleri ile tüm araçlarını anlık olarak izlemekte müşterilerine anlık bilgi verilebilmekte ve istendiği takdirde müşterilerin de izlemesine imkân sunmaktadır.

Araçlarımızın tamamı yüksek teminatlarla sigortalı olup müşterilerimizin ürünleri dolum terminallerinden istedikleri ikmal noktasına kadar sigorta güvencesi altındadır.

Tüm tanker operatörlerimiz ADR yönetmeliği gereği SEÇ-G çerçevesinde son teknolojik kıyafetler ve ekipmanlar kullanmaktadır. Ayrıca tüm tanker operatörlerimiz SRC5 yetki belgesine sahip ve SEÇ-G eğitimine haizdirler. Bu durumda saha ekibimizin de diğer firmalardan farkı ortaya çıkmaktadır.

 

Poçan Lojistik hedefleri dersek?

Poçan lojistik olarak hedefimiz öncelikle müşterilerimize güven sunmaktır.

Bu çerçevede;

Misyonumuz,  zamanımızın gerektirdiği tüm yenilikler ile müşterilerimize en iyi hizmeti en uygun ticari koşullarda sunmak ve gerekli mevzuat ve yönetmelikler ışığında faaliyetimizi sürdürmektir.

Hedeflerimiz çerçevesinde vizyonumuz ise, önümüzdeki 10 yıl içerisinde ulusal boyutta ticaretimizi geliştirerek Türkiye çapında faaliyetimizi yaygınlaştırmak ve filomuzdaki araç sayımızı arttırarak öncelikli hedefimiz olan GÜVEN olgusunu yerleştirmek kaydı ile ticaretimizi ulusal ve uluslararası boyuta taşımaktır.

Add comment