Ersin BAL

Novada Outlet Konya AVM Müdürü

Ersin BAL Novada Outlet Konya

Ersin BAL Novada Outlet Konya

‘’ Bu sektörde başarılı olmanın formülü işini sevmekten geçiyor yoğun bir tempoda çalışmak ve sürekli dinamizmi sağlamak meslek aşkıdır’’

 

Ersin BAL
Novada Outlet Konya 
AVM Müdürü

  

Yaklaşık 25 senedir alışveriş merkezi sektöründe aktif olarak görev alan Novada Outlet Konya AVM Müdürü Ersin Bal ile kentin yeni yıldızı Novada ve sektör hakkında gerçekleştirmiş olduğumuz söyleşimizi sizlerle paylaşmak istedik.

 

  • Ersin Bey merhaba, sektöründe tecrübeli bir isim olarak bilinmektesiniz meslek hayatınıza ne zaman başladınız? Neden bu sektörü tercih ettiniz?

Yurtdışında üniversite eğitimimi İşletme Bölümünde tamamladıktan sonra, Türkiye’ye perakendecilik sektöründe yapı marketleri kurmak için geldim yani bu sektöre perakendecilik sektörü ile başladım. Daha sonra perakendecilik sektörü ile aynı kulvarda olan ve o dönem yeni yeni gelişen AVM sektörüne geçiş yaptım. Yaklaşık 25 senedir bu sektörün içerisindeyim.

AVM sektörünün, hareketli, dinamik, renkli oluşu tercih sebebimdir. Bu sektörde başarılı olmanın formülü işini sevmekten geçiyor yoğun bir tempoda çalışmak ve sürekli dinamizmi sağlamak meslek aşkıdır, bu sektörün bu dinamizmi de beni bu işe 25 yıldır bağlı tutuyor.

 

 

‘’Artık insanlar sadece para harcayacakları bir AVM istemiyorlar, keyifli, konforlu, değerli zaman geçirebilecekleri yaşam alanı istiyor’’

 

  • Başladığınız günden bugüne alışveriş merkezi sektöründe neler değişti? Hayatımızın bir parçası haline gelen AVM’lerin kültürel yansımaları nelerdir?

25 yılda alışveriş merkezi sektöründe rekabet arttı. Perakendeciler artık büyüdü ve profesyonelleşti. Müşteriler artık hizmet istiyor yani 25-30 mağazayı aynı çatı altında birleştirmekle alışveriş merkezi olunmuyor. Müşteriler sizden konsept bekliyor, AVM’de hareket, dinamizm bekliyor.  Artık insanlar sadece para harcayacakları bir AVM istemiyorlar, keyifli, konforlu, değerli zaman geçirebilecekleri yaşam alanı istiyor. Bütün bunlar AVM sektörünün değişen dinamikleri karşısında seçici ve talepte bulunan bir müşteri portföyü çıkarıyor karşınıza ve siz de AVM olarak beklentileri maksimum seviyede karşılamak için sürekli yenilenmek ve farklı hizmetler sunmak durumundasınız.

Uluslararası çok güçlü markalar da artık Türkiye’ye geliyor ve alışveriş merkezleri de en iyi markaları bünyesine almak için adeta yarışıyor. Bu sebeple mevcut AVM’ler de kampanyalar ve pazarlama stratejileriyle tercih noktası olmaya çalışıyor. Bu rekabet ortamında bütün bunlar AVM sektörünün değişen ve gelişen yönleridir.

AVM sektöründe eğlenceye, teknolojiye, modaya çok kolay ulaşabiliyorsunuz. Bütün gelişmelere bu kadar kolay ulaşmanızı sağlayan alışveriş merkezi kültürel gelişime de aynı hızda etki ediyor. Çünkü AVM sektörü dünyadaki değişimleri en hızlı size sunan noktalardır.

 

  • Novada AVM açılışı ve yatırımcı hakkında bilgi verebilir misiniz?

12 Haziran’da soft bir açılış ile kapılarımızı ziyaretçilerimize açtık 24 Temmuz 2015 tarihinde yapacağımız protokol açılışı ve konser ile Konya’nın yeni çekim noktası olmuş olacağız. Novada Outlet Konya, sektörünün önde gelen gayrimenkul şirketlerinden Dağ Mühendislik ve Bakdem Mimarlık ortaklığıyla 100 Milyon Dolarlık yatırımla hayata geçirildi. Kendi sektöründe yaptıkları atılımlarla ön plana çıkan her iki yatırımcımız da Konya’ya yaptıkları bu büyük yatırım ile hem büyük bir istihdam kapısı açmış oldu, hem de Konya’nın marka değerini arttıracak bir projeyi başarıyla hayata geçirdi.

 

  • Novada AVM toplam kaç m2 alan üzerine kurulu, kiralanabilir alanlarınız, mağaza-mixiniz, oyun eğlence, açık ve kapalı otoparkınız hakkında bilgi veriniz?

 

Novada Outlet Konya, modern ve gün ışığı alan mimarisi, açık ve kapalı otoparkı, otulet konsepti oluşu, teraslı fastfoot katı, geniş ara holleri, Anadolu’nun en büyük outlet oluşu, ergonomik ve konforlu yapısı ile sektörünün iddialı AVM’si ve Konya’nın tercih noktası olacağından eminim.

67.926 metrekare kapalı alan üzerine kurulan Novada Outlet Konya, 34.592 metrekarelik toplam kiralanabilir alanda, 3.310 metrekare hipermarketi, ulusal ve uluslararası markaların yer alacağı 23.654 metrekarelik mağaza alanları, 2.300 metrekarelik 8 salonlu sineması, 2.260 metrekarelik eğlence alanı, 1600 araçlık kapalı ve açık otoparkı, 3.068 metrekarelik restoran ve kafeleriyle Konya’da alışveriş ve sosyal yaşamın yeni adresi olacak. Novada Outlet Konya, 127 mağaza, 30 kafe restoran ve eğlence alanlarıyla ulusal ve uluslararası birçok markayı Konyalılar ile buluşturdu.

 

  • Günlük müşteri sayınızı arttırmak, müşterilerle daha yakın olabilmek için neler yapıyorsunuz?

Bizim ana hedefimiz müşteri arttırmaktan çok gelen müşteriyi üst düzeyde memnun etmek. Zaten gelenler bizim için müşteriden çok misafirdir. Onlara konforlu, ferah bir ortamda alışveriş imkanı sunuyoruz. Sürekli kampanyalar, aktiviteler yaparak ziyaretçilerimiz ile temas halinde ve aktif olmak istiyoruz. Biz dinamik bir AVM’yiz ve bu dinamizmi canlı tutarak ziyaretçilerimize daha yakın olmaya çalışıyoruz.

 

  • Ulaşmak istediğiniz giriş sayınız ve yılsonu hedefleriniz hakkında neler söylersiniz?

Önümüzdeki bir yıl içerisinde yaklaşık 10 Milyon ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyoruz.

Novada Outlet Konya olarak müşteri ve kiracı memnuniyeti bizim için çok önemli. Bu doğrultudaki temel hedefimiz Konya’ya hiç girmemiş ulusal ve uluslararası markaları Konya’ya kazandırmaktır.

 

  • Etkinlik takviminiz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Novada Outlet Konya olarak sürekli hareketli ve renkli bir AVM olmayı hedefliyoruz. Hafta sonları, özel günler ve hafta içinde de özel organizasyonlar yaparak her dönemi dolu dolu geçirmek istiyoruz. Bu çerçevede özellikle çocuk misafirlerimiz bizim için son derece önemlidir,  onlara yönelik organizasyonlar yaparak mutlu zaman geçirmesini sağlamak ve böylece çocukları eğlenirken ailelerin de keyifli alışverişin tadını çıkarmasını istiyoruz.

 

‘’Zaman kavramının büyük önem taşıdığı bir dönemde aynı noktada bütün ihtiyaçlarınızı gidermek başlı başına hayatın en büyük kolaylığıdır’’

 

  • AVM’lerin hayatımıza getirdikleri kolaylıklar hakkında neler söylersiniz?

AVM’ler insanlar için büyük bir yaşam alanı oluşturuyor. AVM kapısından girdiğiniz andan itibaren A’dan Z’ye bütün ihtiyaçlarınızı aynı çatı altında giderebiliyorsunuz. Zaman kavramının büyük önem taşıdığı bir dönemde aynı noktada bütün ihtiyaçlarınızı gidermek başlı başına hayatın en büyük kolaylığıdır.  Alışverişe ayırdığınız vakti kaliteli kullanabilmeli ve ihtiyaçlar doğrultusunda farklı noktalar arasında mekik dokumadan hızlı ve konforlu bir ortamda alışveriş yapıp zamanı değerli kullanabilmelisiniz. Biz de Novada Outlet Konya olarak bu çerçevede konforlu, keyifli ve avantajlı alışveriş imkânı sunarak mutlu bir alışveriş ortamı sunmayı hedefliyoruz.

Add comment